Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 16 februari 2016 opnieuw de gedupeerden van het failliete Koopstudio in het gelijk gesteld. Een geheugensteuntje. Koopstudio Nederland B.V. kocht panden, welke na een verbouwing werden opgesplitst in diverse woningen. Veelal waren dit studio’s welke via een lidmaatschapsrecht aan studenten werden verkocht. De studenten kregen via diverse instructies hoge kortingen op hun maandlasten. Tot het moment Koopstudio failliet ging en van deze voordelen geen gebruik meer konden maken. De maandlasten voor een dergelijke studio schoten van € 168,00 naar € 948,00 per maand.

De rechtbank stelde eerder de gedupeerden, die zich laten bijstaan door ESQ Advocaten, in het gelijk. Zij waren namelijk onvoldoende op de mogelijke gevolgen van een eventueel faillissement van Koopstudio gewezen. Het hof bevestigt deze lezing. Meer specifiek meent het hof dat de tussenpersoon die voor Koopstudio optrad de financiële constructies, waaronder om de maandlasten aanzienlijk te verlagen, moest kunnen overzien. De tussenpersoon had dan ook reeds bij de aankoop beter moeten waarschuwen voor de mogelijke hogere maandlasten en de problemen welke zouden ontstaan bij verkoop van de studio na een eventueel faillissement van Koopstudio. Als professionele partij met specifieke kennis van de producten van Koopstudio, kennis die de studenten niet hadden, had de tussenpersoon een bijzondere zorgplicht. De tussenpersoon moet dan ook de schade geleden door de gedupeerden vergoeden.

 

Bent u ook een van de gedupeerden van het failliete Koopstudio en wilt u weten wat ESQ Advocaten voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via het telefoonnummer 0162-523033 of via info@esq.nl

Call Now ButtonBel voor informatie