Advocaat voor Jouw Leven

Jij bent werknemer, echtgenoot, partner, ouder of kind. Jij leidt een leven. Met pieken en dalen. Soms gelukkig, en soms minder gelukkig. Gebeurtenissen kunnen leiden tot juridische problemen. Gelukkig is er voor bijna alles een oplossing. Advocatuur kan die oplossing soms bieden. Of het nou gaat om problemen op het werk, thuis, met overheidsinstanties of in de relationele sfeer. ESQ Advocaten is er voor jou.

 

ESQ Advocaten staat u als particulier binnen de volgende rechtsgebieden bij:

 • Aansprakelijkheidsrecht:  Bent u bijvoorbeeld gevallen met uw fiets, gestruikeld over een stoeptegel of hebt u een ongeluk in het verkeer gehad? Schadeveroorzaker of juist slachtoffer? Wij helpen u graag!
 • Arbeidsrecht: Heeft u problemen met uw werkgever, collega’s of de vakbond? Geen nood, ESQ Advocaten biedt raad.
 • Bestuursrecht: Denk hierbij aan uitkeringen en problemen met uw gemeente of provincie. Wordt bijvoorbeeld een uitkering ingetrokken? Wilt u bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente? ESQ Advocaten weet de juridische weg!
 • Contractenrecht: Zit u vast aan een sportschoolabonnement, energiecontract of heeft u zelf een overeenkomst gesloten die niet wordt nagekomen? Krijgt u uw geld niet terug? Bent u als consument niet tevreden, maar wordt garantie geweigerd? ESQ Advocaten staat u bij.
 • Huurrecht: Zowel voor huurders als (particuliere) verhuurders.
 • Jeugdrecht: Denk hierbij ook aan uithuisplaatsing en ondertoezichtstelling
 • Letselschaderecht: Heeft u letsel opgelopen? ESQ Advocaten helpt u uw schade vergoed te krijgen.
 • Personen- en familierecht: Denk onder meer aan echtscheidingen, alimentatie, omgang met uw kind en het oplossen van geschillen omtrent erfenissen. ESQ Advocaten voldoet aan de Gedragscode voor advocaten in het personen- en familierecht.
 • Procesrecht: Moet u voor de rechter komen? Wilt u zelf een procedure starten? ESQ Advocaten staat u bij!
 • Strafrecht: Zowel voor dader als slachtoffer van geweld, diefstal, drugsgerelateerde misdrijven, wegenverkeerswet en meer!
 • Verzekeringsrecht: Denk hierbij aan een weigering van een vergoeding door een verzekeraar, bonus/malus, premieverhoging en opzegging van de verzekering.

 

Staat het rechtsgebied van uw juridische probleem er niet bij of weet u niet onder welke categorie deze valt?
Neem dan contact op met ESQ Advocaten voor de mogelijkheden. Ziet u ook onze FAQ.

In bepaalde gevallen bestaat de mogelijkheid tot gefinancierde rechtsbijstand, ofwel ‘pro deo’. Heeft u een laag inkomen, dan komt u wellicht in aanmerking voor een toevoeging. U kunt daar op de website van de Raad voor Rechtsbijstand meer over lezen. ESQ Advocaten vertelt u graag over de mogelijkheden.

Mogelijkheden voor particulieren

ESQ Advocaten kan particulieren binnen uiteenlopende rechtsgebieden bij staan. Uiteraard is het mogelijk om ESQ Advocaten in te schakelen wanneer u bij een geschil betrokken raakt, maar heeft u al eens aan de volgende diensten gedacht:

Opstellen van overeenkomsten

Wilt u graag afspraken op papier zetten, maar weet u niet hoe u de afspraken kunt verwoorden of waar u allemaal aan moet denken? ESQ Advocaten helpt u graag alles vast te leggen zoals u dit wilt.

Alternatieve vormen van conflictbeheersing

Procederen is duur en wordt steeds duurder. Het loont daarom de moeite om bij een geschil te kiezen voor een vorm van alternatieve conflictbeheersing. Bijvoorbeeld mediation waar ook de advocaat aan tafel zit. Daarbij bereiken partijen oplossing zonder tussenkomst van de rechter. Tegen lagere kosten en veel sneller. Iets om over na te denken.

Doornemen van overeenkomsten

Is u een overeenkomst aangeboden, maar twijfelt u of haar inhoud voor u gunstig is? ESQ Advocaten adviseert u graag!

Litigation ofwel procederen

Onze core business. Procederen doen we graag en veel. Als dat nodig is, leggen wij beslag bij de wederpartij of dagen hem voor de rechter. En als het moet kan dat snel. Door onze ruime proceservaring kunnen we u ook adviseren als u zelf voor de rechter moet komen.

Onze Tarieven

 

Uurtarieven voor particulieren

 • Senior advocaat € 195,- / € 225,-
 • Junior advocaat € 165,-

Deze tarieven zijn exclusief 21% BTW en 6% kantoorkosten. Het intakegesprek is gratis!

 

Gefinancierde rechtsbijstand (‘pro deo’)

De hiernaast genoemde tarieven gelden uiteraard niet indien u recht hebt op gefinancierde rechtsbijstand. Heeft u een laag inkomen, dan komt u wellicht in aanmerking voor deze gefinancierde rechtsbijstand. U kunt daar op de website van de Raad voor Rechtsbijstand meer over lezen. ESQ Advocaten vertelt u graag over de mogelijkheden.