ESQ Advocaten
Smart Lawyers

Ondernemingsrecht

Opstellen en updaten algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn onmisbaar in de huidige tijd. Afspraak is afspraak natuurlijk maar hoe waren die afspraken ook alweer. Als u goede en actuele algemene voorwaarden hanteert, weet uw klant waar hij aan toe is en kunt u hem daaraan houden.

ESQ Advocaten helpt zowel bij het opstellen van algemene voorwaarden als bij het aanpassen daarvan aan nieuwe wet- en regelgeving en jurisprudentie.

Reorganisatie

ESQ Advocaten is regelmatig betrokken bij reorganisaties. Bij het ontslaan van grotere groepen werknemers komt het aan op de details. Wij bewaken het proces, houden contact met de verschillende instanties en houden de voortgang in de gaten.

Bedrijfsjurist-on-demand

Het is mogelijk een van onze advocaten te laten functioneren als in-house bedrijfsjurist. Uw bedrijfsjurist beheert contracten, stelt een risicoanalyse op, adviseert gevraagd en ongevraagd over alle juridische aspecten van uw onderneming, houdt de formele voorschriften van uw vennootschap in de gaten enzovoort. De luxe van een eigen bedrijfsjurist zonder de verplichtingen van een dienstverband.

Alternatieve vormen van conflictbeheersing

Procederen is duur en wordt steeds duurder. Het loont daarom de moeite om bij een geschil te kiezen voor een vorm van alternatieve conflictbeheersing. Bijvoorbeeld mediation waarbij ook de advocaat aan tafel zit. Daarbij bereiken partijen een oplossing zonder tussenkomst van de rechter. Tegen lagere kosten en veel sneller. Iets om over na te denken.

Wilt u advies over Ondernemingsrecht?

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in wij nemen binnen 48 uur contact met u op.

 

Sanering

ESQ Advocaten heeft door de jaren heen expertise opgebouwd in het begeleiden van bedrijven in financiƫle moeilijkheden. Het innen van achterstallige facturen, een efficiƫnt debiteurenbeheersysteem, het begeleiden van een schuldsanering komen daarbij aan de orde. Wist u bijvoorbeeld dat u uw crediteuren een dwangakkoord kan opleggen zodat uw schuldenlast beheersbaar wordt en u rust krijgt en ruimte om te ondernemen.

Litigation oftewel procederen

Onze core business. Procederen doen we graag en veel. Als dat nodig is, leggen wij beslag bij de wederpartij, dagen hem voor de rechter of vragen het faillissement aan. En als het moet kan dat snel, dan gaat alles aan de kant voor uw zaak. Door onze ruime proceservaring kunnen we u ook adviseren als u zelf gedagvaard wordt. Heeft verweer voeren zin of kunt u beter alsnog aansturen op een minnelijke regeling?