Misschien kent u het wel: U heeft uw auto net laten wassen, mooi laten drogen en shinen en dan blijkt dat er een kras of een deuk in de auto zit, of de spiegel is er af. Het komt vaker voor dan u misschien denkt. U heeft in ieder geval schade en wat kunt u dan het beste doen?

Het voorbeeld begint met de niet goedkope Maserati waarvan de eigenaar wilde dat die door het personeel van de wasstraat met de hand zou worden gewassen en gedroogd. De auto wordt inderdaad met de hand gewassen maar daarna in strijd met de afspraak, door de wasstraat gereden om de auto te drogen. Nadat de auto weer droog buiten staat, blijkt dat er een deuk in de kap zit en diverse krassen aan de zijkant. Totale schade: €.19.500,- excl btw. Niet echt klein dus. Overigens hing er een bordje bij de ingang van de wasstraat dat de eigenaar ervan niet aansprakelijk is voor schade.

Het bordje “Wij zijn niet aansprakelijk voor schade” is in principe wel rechtsgeldig maar werkt toch echt niet indien de installatie gebrekkig is. Dat wil zeggen fouten in het ontwerp kent of niet op de normale te verwachten manier werkt. We laten overigens gemakshalve het drogen in strijd met de afspraak in de wasstraat maar even achterwege. Het gaat er hier om dat de eigenaar van de wasstraat wel degelijk aansprakelijk is als zijn machine niet goed werkt. Het punt is echter vaak dat u, als eigenaar van de auto, moet aantonen dat de schade is veroorzaakt door de niet goed functionerende installatie. U doet er in zo’n geval het beste aan om meteen foto’s te maken van de auto en de installatie, het personeel op de hoogte te stellen en samen met hen een schademeldingsformulier invullen. Als dat is gebeurd dient er ook zo spoedig mogelijk een schade-expert te komen en rapport op te maken. Laat u vooral geen tijd verstrijken tussen het schadevoorval en uw melding of de komst van de schade-expert. In het bovenstaande voorbeeld was het nog niet verteld maar daar kwam door de late melding aan de verzekering de expert te laat en had de eigenaar van de wasstraat inmiddels zijn installatie aangepast. Het gevolg was dat niet meer aan te tonen viel hoe de installatie functioneerde op het moment van de schade. Laat u dat niet gebeuren!

Call Now ButtonBel voor informatie