Regelmatig dwarrelen er in mijn Postvak In mailtjes binnen van uitzendbureaus die – volstrekt ongevraagd – kandidaten voorstellen die graag bij ons zouden komen werken. Vaak voorzien van foto’s, cv’s en lovende teksten. De schijn wordt gewekt dat je vrijblijvend kan ingaan op zo’n mailtje maar dat is niet het geval. Voor je het goed en wel in de gaten hebt, is er volgens het uitzendbureau sprake van een opdracht en ben je een bemiddelingsfee verschuldigd voor een geplaatste kandidaat, zelfs als je nooit in zee wilde gaan met deze snelle jongens. Zo’n fee kan oplopen tot 25% van een jaarsalaris.

Het overkwam een cliënt van ons die een aanbod kreeg voor een medewerker, via een ‘rap’ Uitzendbureau. Er kwam een intercedente langs voor een kop koffie. Gaandeweg het gesprek kreeg cliënt in de gaten wat hij voor de diensten van het bureau zou moeten gaan betalen, zo’n € 6.000,00 en daar had hij geen zin in. Dat gaf hij ook aan: “Bedankt voor het aanbod maar ik zie ervan af”.

Enige tijd later meldde de kandidaat zich spontaan bij cliënt, hij werd aan aangenomen en ging aan de slag. Tot stomme verbazing van mijn cliënt, kwam er een paar maanden later een nota binnen van het Uitzendbureau, 6K voor het bemiddelen van deze kandidaat, Kassa! Het bureau vond dat ze daar recht op hadden, de kandidaat was toch immers via hen binnen gekomen?

Ik heb namens cliënt aangevoerd dat er nimmer een opdracht was verstrekt voor bemiddeling maar daar wilde men niet naar luisteren en zo stonden we uiteindelijk voor de kantonrechter. Deze informeerde er fijntjes naar hoe de overeenkomst waarop het bureau zich beriep nu eigenlijk tot stand was gekomen. Want het bureau wist toch dat cliënt de fee te hoog vond. En voor het tot stand komen van een overeenkomst is een van de essentialia dat je het eens bent over de prijs.

De rechter was er daarna snel klaar mee en wees de vordering af. Geen overeenkomst – geen fee.

Wees dus alert op deze praktijken en ga niet zomaar in op dergelijke aanbiedingen. Voor je het weet heb je een nota in Postvak In en vervolgens een dagvaarding. Want een rechtszaak meer of minder daar zit dit team kennelijk niet mee.

Heb jij een vraag over arbeidsrecht? Bel Geert de Haas op 0162 523 033 of mail naar info@esq.nl

Call Now ButtonBel voor informatie