ESQ Advocaten
Smart Lawyers

Letselschade maar geen geld voor een advocaat? Mr. Melanie Hermes helpt op basis van ‘no cure no pay’!

29 november, 2016
Geschreven door: Geert de Haas

Bent u gevallen over een losliggende stoeptegel? Hebt u een ongeval gehad op uw werk? Kortom, hebt u letselschade opgelopen, maar weigert de tegenpartij uw (volledige) schade te vergoeden? Kom dan vrijblijvend op gesprek bij advocate mr. Melanie Hermes. Zij kan u namelijk helpen zonder dat het u iets kost!

Mr. Melanie Hermes: “Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, een gratis advocaat. Toch kan ik mijn dienstverlening zonder kosten voor u aanbieden. Ik ben namelijk geregistreerd als deelnemer aan een proef waarbij letselschadeslachtoffers geen uurtarief aan hun advocaat verschuldigd zijn, maar alleen een deel van de schadevergoeding indien deze wordt uitbetaald. Dit heet ‘no cure no pay’. Lukt het niet om de tegenpartij aansprakelijk te houden voor de door u geleden schade? Dan betaalt u mij dus helemaal niets!

Natuurlijk gelden er wel enkele voorwaarden. Allereerst maakt de advocaat altijd kennis met u in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. In dit gesprek wordt de toedracht van het ongeval besproken en wordt in kaart gebracht wat uw rechten en mogelijk ook plichten zijn. Om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor dienstverlening op basis van ‘no cure no pay’ moet er namelijk onenigheid tussen u en de tegenpartij bestaan over de aansprakelijkheid of de hoogte van de schade. Heeft de tegenpartij al toegezegd alle schade te vergoeden, dan gelden er andere voorwaarden.

In het gesprek wordt tevens met u besproken of u wellicht een rechtsbijstandsverzekering hebt of dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, ook wel bekend als een ‘pro deo’ advocaat. In deze gevallen kan mr. Melanie Hermes u eveneens bijstaan en kunt u kiezen onder welke voorwaarden u haar uw dossier laat behandelen. Kiest u voor ‘no cure no pay’, dan wordt besproken hoe dit in zijn werk gaat en welk deel van de schadevergoeding bij succes aan de advocaat wordt betaald.

Hebt u vragen of hebt u interesse in een vrijblijvend gesprek? Bel of mail dan met ESQ Advocaten. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op het telefoonnummer 0162-523033 of via info@esq.nl.